Zwepen of paddles, wat is het beste?

Alles over zwepen en paddles lees je hier

Wil je experimenteren met zwepen of paddles, maar weet je niet goed wat het beste is? Wij vertellen je meer over de verschillen tussen zwepen en paddles, zodat je straks de juiste keuze kunt maken. Lees snel verder voor meer informatie.

Zwepen

Er zijn diverse soorten zwepen. Je hebt natuurlijk de standaard zweep, maar ook crops, rijzwepen en floggers. Deze zijn allemaal van de BDSM zweep afgeleid, hetzij de manier van slaan verschilt. Ook bestaan de zwepen uit diverse materialen. Je hebt metalen zwepen, leren zwepen, zwepen van kunstleer, maar ook siliconen zwepen. Het slaan met de zweep kan als zeer opwindend worden ervaren, omdat dit rode striemen achterlaat. Zowel de dom als de sub kunnen hiervan genieten.

Hoe gebruik ik de zweep?

Heb je nog geen ervaring met het slaan met zwepen, dan is oefenen altijd aan te raden. Zo heb je een indruk van hoe hard de zweep zal landen en leer je met precisie te slaan. Je kunt hiermee op een kussen oefenen. Maak 8-vormen. Dit is de beste manier om de onderdanige te straffen. Let erop dat je niet in de richting van de ogen slaat of op de buik. Je kunt het beste op de billen, rug of dijen van je partner slaan.

Paddles

Een Paddle is een vlak plankje met een handvat waarmee je op de billen of andere delen van het lichaam kunt slaan. Paddles zijn er in verschillende groottes en maten. Ze zijn zowel met als zonder noppen verkrijgbaar. Ook de materialen verschillen per paddle. Zo zijn er niet alleen paddles van siliconen, maar ook van bamboe en leer. Het gebruik van een paddle wordt ook wel spanking genoemd. Dit kan zeer opwindend zijn voor degene die gestraft wordt of als onderdeel van het voorspel. Het is dan ook een veel gebruikt speeltje in de BDSM wereld.

Hoe gebruik je de paddle?

Na een aantal tikjes met de paddle zal er een rode gloed op de geslagen plek verschijnen. Dit is zowel voor de gever als de ontvanger erg opwindend. De rode plek op de billen maakt een betere doorbloeding mogelijk, waardoor deze plek nog gevoeliger wordt. Je kunt degene die je wilt spanken in een voorovergebogen houding laten staan, maar de paddle ook gebruiken tijdens verschillende seksstandjes. Denk bijvoorbeeld aan doggystyle. Sla niet te lang op een plek, maar wissel tussen beide billen af. Gebruik de paddles alleen voor de billen. Andere plekken op het lichaam worden ten zeerste afgeraden.

Is de paddle of de zweep beter?

Of de paddle of de zweep beter is voor jou, is geheel afhankelijk van wat je wilt doen met je partner. Wil je meerdere plekken van het lichaam kunnen raken of strelen? Gebruik dan een zweep. Wil je je slechts op de billen focussen, dan is de paddle de juiste keuze. Je kunt natuurlijk ook beide proberen en ervaren wat jullie zelf het prettigst vinden. Van beide zal je veel plezier hebben.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties