Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil

Wil je een dildo kopen en weet je niet wat de juiste keuze is voor jou? Logisch! Dildo’s zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Van formaatje Tarzan tot minuscuul en van vleeskleurig tot pimpelpaars met een goud randje (ja echt!). Om er nog een schepje bovenop te gooien: de dildo is ook verkrijgbaar in verschillende materialen. Welke kies je nu en waarom? Lees hier meer over de verschillende dildo materialen.   

Siliconen dildo 

Van de verkrijgbare materialen is de siliconen dildo het populairste. Dit type dildo lijkt het meeste op een echte penis en zo voelt ‘ie ook aan. Het materiaal is zacht en soepel en de temperatuur past zich aan aan de lichaamstemperatuur. Siliconen dildo’s buigen makkelijk mee met de vorm van de vagina of anus. Ze zijn perfect gemaakt om jezelf er zachtjes mee te strelen. Sommige producenten gebruiken een mix van materialen om de menselijke penis zo goed als het kan na te maken. Je voelt én ziet bijna geen verschil met de echte. Al blijft die natuurlijk wel het beste 😉 

Het materiaal van de siliconen dildo is sterk. Als je hem normaal gebruikt en goed schoonmaakt, gaat hij in principe een leven lang met je mee. Reinigen gaat snel en simpel. Het enige dat je hoeft te doen is een toycleaner op waterbasis te sprayen en 30 seconden in te laten trekken. Spoel de dildo voorzichtig af met lauw water en bewaar hem in een speciaal zakje of doosje. Zo heb je er het langste plezier van.  

Een siliconen dildo kopen kan in verschillende vormen en maten. Glad of juist heel realistisch, voor ieder wat wils. Daarnaast zijn ze zeere geschikt om te gebruiken in combinatie met een harnas.

Metalen dildo 

De metalen dildo is weer een overkoepelende naam voor een dildo van edelmetaal, roestvrij staal of aluminium. De dildo’s zijn van massief staal. De voordelen zijn de sterkte en de duurzaamheid, dus eigenlijk niet kapot te krijgen. Hou je van hardere of meer kinky seks? Daar past de metalen dildo helemaal bij. Kleine kanttekening: de metalen dildo is wel iets zwaarder dan zijn siliconen of glazen broertjes en is daarom niet geschikt voor in een slip of harnas. Door zijn gewicht valt hij er zo weer uit.  

Wat wel extra leuk is aan de metalen dildo is, dat hij geschikt is voor temperature play. Hou de dildo even onder de warme kraan of leg hem een half uurtje in de koelkast. De hitte of kou zorgt voor een extra sensatie. Leg de metalen dildo alleen niet in de magnetron. Zo veroorzaak je kortsluiting op een manier die je NIET wil.  

Schoonmaken van de metalen dildo is nog eenvoudiger dan de siliconen versie. Hou hem even onder de warme kraan of stop hem na gebruik in de vaatwasser. Let er dan wel op dat je (schoon)moeder dan niet de vaatwasser leeghaalt.  

Glazen dildo  

De glazen dildo kent veel eigenschappen die overeenkomen met de metalen dildo. Glas geleidt temperatuur goed. Hij matcht dus snel met je lichaamstemperatuur en is evengoed geschikt voor temperature play. Net als je drinkglazen en koffiemokken plaats je de glazen dildo gewoon in de vaatwasser.  

Waarom kies je toch liever een glazen dildo in plaats van een exemplaar van edelmetaal? De uitstraling is iets zachter en vrouwvriendelijker. Met een beetje fantasie gaat de glazen dildo door voor een mooi kunstwerk op je nachtkastje. Hij is wel zwaarder dan de siliconen versie. Daardoor ontstaat er meer druk op de G-spot of P-spot en geeft daarom intensere orgasmes.  

Wil je meer weten over de verschillende materialen dildo’s? Probeer en experimenteer – zo kom je er echt achter wat jou het meeste opwindt. WIl je graag een dildo kopen? Bekijk alle dildo’s hier bij Miss Steel. Of als je nog meer informatie wil over welke bij jou past, lees dan ons blog met nog meer dildo-advies.  

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties
De meest betaalbare sekstoys