Wat is petplay en is het iets voor jou?

Petplay: wat is het en hoe kom je erachter of dit iets voor jou is?

Petplay, ook wel animal play genoemd, betreft een rollenspel waarbij een van de partners (of beiden) de rol van een dier aannemen. Dit kan elk dier zijn. Denk aan een konijn, kat, hond, slang en nog veel meer. Petplay is ook wel een subcultuur van BDSM en wordt gespeeld tussen de dom en de sub. Sommige BDSM beoefenaars zien dit echter als een manier van leven. Het is een veel voorkomende fetish in de wereld van BDSM, waarbij dominantie en onderdanigheid de hoofdrol spelen. Wij vertellen je alles over petplay, zodat je erachter kunt komen of dit ook iets voor jou is. Lees snel verder voor meer informatie.

Hoe is petplay ontstaan?

Petplay bestaat al heel lang. In Rome verkleedden mensen zich vroeger al als paarden en men werd hier seksueel opgewonden door. Vanaf de 18e eeuw zijn er steeds meer romans of verhalen waarin animal play een belangrijke rol speelt. Denk aan verhalen waarin de man zich als een paard laat bereiden door de vrouw. Het is dus niet iets van de laatste jaren, maar heeft al eeuwen een speciale aantrekkingskracht op mensen.

Waarom doen mensen aan petplay?

Petplay kan voor een sub een erg spannende vlucht uit de werkelijkheid zijn. Sommigen willen alleen het gedrag van een dier nadoen, zoals het rondkruipen, uit een bakje eten of blaffen. Anderen willen willen zich meer in de gedachtewereld van een dier uitleven, zoals het gehoorzamen en geaaid worden. Ook kan het voorkomen dat mensen graag een agressief dier spelen dat door de eigenaar tot de orde geroepen moet worden. Sommigen raken opgewonden van het idee iets anders voor te stellen dan je eigen fysieke vorm. Ook wordt pey play veel gespeeld om de ander te vernederen. Dit hang af van hoe de sub zich volgens de dom moet gedragen. Hoe er aan petplay wordt gedaan, staat je als stel geheel vrij, wat maakt dat deze vorm van BDSM erg aantrekkelijk is voor velen.

Diverse vormen van petplay

Er zijn diverse vormen van petplay en een passende outfit hoeft hiervoor niet eens een vereiste te zijn. Dit rollenspel kun je ook zonder allerlei spullen uitvoeren. Een passende outfit maakt het echter wel realistischer. Ook kun je sneller in de rol van kat of konijn kruipen als je ook zo gekleed bent. De sub lijkt hierbij zoveel mogelijk op het dier. De dominant is de eigenaar of ruiter. Onder petplay vallen onder andere bunny play, kitty play, pony play en puppy play.

Denk jij dat petplay ook iets voor jou is? Kaart het onderwerp dan eens aan bij je partner en ga hiermee experimenteren. Wie weet geeft dit iets extra’s aan jullie seksleven. Wil je meer lezen over BDSM? Bekijk dan ook eens onze andere blogs op Tijd voor BDSM om diverse tips en weetjes te ontdekken.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties