Tips voor dominantie

Zo wordt je dominant in bed

Ieder droomt er wel eens van om zijn/haar partner zich te laten gehoorzamen in bed. Lang niet altijd wordt hier echt iets mee gedaan. Zonde, want dit kan juist voor nog meer plezier in bed zorgen. Hoe kun je het beste een dominante rol aannemen? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je weet hoe ook jij ook een dominante rol kunt aannemen in bed.

Maak vooraf heldere afspraken

Het is allereerst van belang van tevoren afspraken te maken met je partner over wat wel en niet kan. Jullie kiezen dus samen jullie grenzen. Het is dan ook belangrijk dat deze grenzen worden nageleefd en er altijd sprake is van wederzijds respect bij welke handelingen jullie dan ook uitvoeren samen.

Kleed je dominant

Je zou nu wellicht leren pakjes en zwepen voor je kunnen zien, maar niet is minder waar. Wil je een goede dominante houding hebben, dan is zelfvertrouwen van groot belang. Om ervoor te zorgen dat dit zelfvertrouwen tevoorschijn komt, is het belangrijk je favoriete mooie kleding aan te trekken. Iets waar je je geheel goed in voelt. Zo voel je je niet alleen aantrekkelijk, maar ook relaxt. Dit ga je weer uitstralen in jouw zelfverzekerdheid, wat erg belangrijk is bij een dominante houding aannemen in bed. Zelfvertrouwen is de sleutel.

Neem initiatief

Zet de eerste stap tot de vrijpartij en neem de beslissingen in bed. Dit kan gaan over de volgorde van de standjes, waar jullie seks hebben, tot hoe jullie de standjes uitvoeren en wanneer de ander klaarkomt en hoe. Zo kun je perfect een dominante rol aannemen, waardoor je jullie seksleven ook nog eens een boost geeft.

Girl on top en doggystyle

Girl on top is wellicht het populairste standje voor de dominante vrouw. Zij kan van bovenaf geheel de leiding nemen en bepalen hoe diep de man stoot. Ze heeft de volledige controle en kan vanaf deze positie ook de man berijden. Voor de mannen is doggystyle een populair standje. Van achteren heeft hij perfect de controle over de vrouw en kan hij haar, wanneer zij dat wil, ook aan haar haren trekken. De vrouw heeft hierbij meer een onderdanige rol.

Gebruik de juiste seksspeeltjes

Heerlijk vrijen met iemand die met zelfvertrouwen het initiatief neemt is geweldig. Met het gebruik van de juiste seksspeeltjes kun je nog meer de leiding nemen. Neem het heft in handen en bezoek eens een seksshop of erotische webshop en kies speeltjes uit waarmee jij jouw dominantie in de slaapkamer kunt laten zien. Denk aan handboeien, blinddoeken, kietelaars of een zweepje. Het geeft net even wat extra’s aan jullie seksleven door ook met speeltjes te experimenteren.

Ga eens experimenteren met dominantie en bekijk of deze rol in bed ook iets voor jou is. Wil je meer lezen over dominantie en onderdanigheid of ben je op zoek naar BDSM tips? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen op Tijd voor BDSM.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties