Wat is het verschil tussen BDSM en SM?

BDSM en SM: de verschillen

Misschien vraag je je wel eens af wat het verschil tussen BDSM en SM is, want is er eigenlijk wel een verschil? Wij vertellen je meer over BDSM en SM, zodat je straks precies weet hoe het nu eigenlijk in elkaar zit en wat al die letters uit BDSM nu precies betekenen. Lees snel verder voor meer informatie over BDSM en SM.

Wat is BDSM?

BDSM is ook wel een afkorting van:

Bondage – vastbinden, bewegingsvrijheid beperken
Discipline – straffen
Dominantie – de macht hebben
Submissie – onderdanigheid
Sadisme – plezier in het pijn doen van de ander
Masochisme – plezier in het ervaren van pijn

Wellicht denk je dat BDSM een softe versie is van SM, maar dit loopt echter in elkaar over. SM is een onderdeel van BDSM en focust zich dus uitsluitend op het pijn doen van de ander of zelf pijn ervaren, waarbij er sprake is van een rollenspel van de dom en sub, ook wel de meester(es) en de slaaf. We zullen nu iets dieper op deze begrippen ingaan.

Bondage

Bondage is een wat lichtere variant van BDSM die veel mensen wellicht al eens hebben uitgevoerd. Dit houdt ook wel in dat je je partner vastbindt of jezelf laat vastbinden. Dit kan met een sjaal zijn, maar ook met handboeien of touwen. Er zijn speciale bedtouwen in seksshops te koop die veiliger zijn dan normale touwen. Ook kun je verschillende bondagesets kopen, zodat je het rustig eens met je partner kunt uitproberen.

Dominantie/discipline

Je kunt bij dominatie zover gaan als jullie samen hebben afgesproken. Je kunt beginnen door te zeggen dat je partner in een bepaalde positie moet gaan liggen of staan. Je kunt ook je partner aan je haren laten trekken of sturen in een beweging die jij fijn vindt. Ook kun je hierbij gebruik maken van een blinddoek, waarbij je een deel van de controle uit handen geeft en je aanrakingen van de dom nog beter zal ervaren.

Submissie/sadisme

Pijn kan voor sommige mensen erg stimulerend zijn. Om de S van BDSM naar de slaapkamer te halen, kun je het beste beginnen met massagekaarsen. Hierbij brandt je de kaars en maak je gebruik van de hete olie om je partner te masseren. Het gebruik van gewone kaarsen is alweer een stap verder. Hierbij druppel je het kaarsvet op de rug van je partner. Let wel op dat kaarsvet snel heet kan worden en daardoor voor brandwonden kan zorgen. Ook het gebruik van tepelklemmen wordt veel toegepast. Als je een stap verder wilt gaan, kun je ook een vaginaklem gebruiken om je partner te pijnigen.

Masochisme

Masochisme is ook wel het plezier hebben in het ondergaan van pijn. Hierbij stel je je onderdanig op tegenover de sadist of meester(es) en kun je onder andere bovengenoemde pijnen ondergaan, zoals druppels kaarsvet op je rug, tepelklemmen, ballbusters, enzovoort.

Wil je meer lezen over BDSM? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen op Tijd voor BDSM voor meer tips en weetjes.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties