De eerste keer BDSM

De eerste keer experimenteren met BDSM? Lees dan dit artikel

Ga je voor het eerst met je partner met BDSM experimenteren? Dan is het belangrijk dit rustig op te bouwen. BDSM betekent ook wel Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism and Masochism. Vaak is een persoon dominant en de ander onderdanig. Voordat je met BDSM aan de slag gaat, is het van belang elkaar geheel te vertrouwen.

Ook is het belangrijk dat jullie communicatie open en duidelijk is. Dat je durft aan te geven wat je lekker vind en wat je liever niet wilt. Wij vertellen je met welke aspecten van BDSM je het beste kunt beginnen, zodat je langzaamaan kennis kunt maken met BDSM en kunt ontdekken of dit iets voor jullie is.

Je partner blinddoeken of zelf geblinddoekt worden

Als je je partner blinddoekt of jezelf laat blinddoeken, kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met BDSM. Je geeft je hierbij geheel over aan je partner of hij/zij geeft zich over aan jou. Het leuke van blinddoeken is dat je aanrakingen nog intenser zal ervaren, omdat je zintuigen extra scherp zullen staan.

Spanking

Bij spanking straf je de onderdanige door hem of haar een tik op de kont te geven. Begin hierbij met de hand en bouw dit zodoende op met een plankje of een zweep. Dit is geheel afhankelijk van jullie wensen. Hierbij kun je je partner tevens een blinddoek omdoen, zodat hij/zij niet ziet wanneer de tik volgt. Sla altijd op het midden van de billen, zodat je het stuitje en de ruggengraat vermijd.

Bondage

Bondage houdt ook wel in dat je je partner vastbindt met handboeien of touwen en zo zijn/haar bewegingsvrijheid beperkt. Je kunt hiervoor ook doeken, sjaals of riemen gebruiken. Op deze manier kun je de ander domineren en met hem/haar doen wat je wilt, mits binnen de afgesproken grenzen. Als je jouw partner vastbindt of jezelf laat vastbinden, is het altijd belangrijk erop te letten dat de touwen of andere accessoires waarvan je gebruik maakt niet te strak zitten. Dit is namelijk erg slecht voor de doorbloeding en moet je zien te voorkomen.

Elkaar opdrachten laten uitvoeren

Het is ook heel spannend om elkaar opdrachten te laten uitvoeren. Hierbij is de een de baas (dom) en bedenkt deze opdrachten voor de ander (de sub). Ook hierbij is het van belang van tevoren duidelijke afspraken over jullie grenzen te maken. Durf als dom aan te geven wat je wilt dat je partner doet. Moet hij/zij in een bepaald standje gaan liggen of dat hij/zij je een lapdance geeft? Geef het aan.

Je kunt je partner ook de opdracht geven met zichzelf te spelen, je slaafje te zijn of sexy dingen te zeggen. De bevelen die jij of je partner aan elkaar geven, moeten jullie ook echt willen uitvoeren, wil het leuk blijven voor beide partijen. Geef de bevelen met respect en gebruik alleen denigrerende woorden als je partner dit wilt.

Meer lezen over BDSM? Bekijk ook eens onze andere artikelen op Tijd voor BDSM.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties