Wat is electroplay/sex en wat zijn de tips?

Electroplay/sex: wat is het en hoe doe je het?

Bij electroplay/sec worden de geslachtsdelen, tepels, borsten en andere lichaamsdelen via elektrische stroom gestimuleerd. Deze stroom wordt via elektrodes door het lichaamsdeel geleid. Door hier diverse technieken en opstellingen voor te gebruiken, kun je via de elektrodes zonder aanraking een orgasme bereiken. Dit geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen.

De elektrische stroompjes zorgen voor een nog intensere seksuele ervaring, omdat de zenuwen via de stroom extra geprikkeld worden. Velen associëren elektrische stimulatie met SM. Je kunt het uiteraard hiervoor gebruiken, maar het kan ook een fijne toevoeging op je seksleven zijn. Wij vertellen je meer over electroplay/sex.

Doet electroplay/sex pijn?

Vraag je je af of elektrosex pijn doet? Het antwoord hierop is nee, want je hebt hier zelf de controle over. Je kunt hiermee ieder wenselijk gevoel creëren. Of je nu een zachte erotische tinteling wilt of net iets steviger wilt worden aangepakt, dat is geheel aan jou en je partner. Je plaats de elektrodes op de plek waar dit het fijnst voelt. Sommige vrouwen willen rechtstreeks via de clitoris verwend worden, maar er zijn ook vrouwen voor wie dit te gevoelig is. Dit kan ook bij mannen verschillend zijn.

Hoe voelt electroplay/sex?

Hoe electroplay/sex dan wel voelt, is dus per persoon verschillend. Sommigen beschrijven het als het voelen van een interne vibrator. De ander heeft weer het gevoel dat de betreffende plek een fijne massage krijgt. Pijn komt zelden in het rijtje voor. Mocht je wel pijn voelen, dan kan het zijn dat je de elektroden niet goed geplaatst hebt. Het gevoel is in elk geval niet vergelijkbaar met echte seks of het gebruiken van een vibrator.

Hoe werkt electroplay/sex?

Electroplay/sex kan zowel op mannen als vrouwen worden toegepast. Twee of meerdere punten van het lichaam worden hierbij van elektroden voorzien. Hiertussen zal de stroom vloeien. Bij mannen is er sprake van vier hoofdgebieden, namelijk de balzak, anus, de basis van de penis en de top van de penis. Bij vrouwen gaat het plaatsen electrodes wel iets minder eenvoudig, omdat er niets uitsteekt om de ring overheen te doen.

Echter zijn er ook zelfklevende elektrodes of electrodildo’s. Bij vrouwen zijn er vier hoofdgebieden, namelijk de schaamlippen, clitoris, vagina en de anus. Ook voor de borsten zijn er speciale elektroden. De elektroden geven stroom af, waardoor de zenuwen worden geprikkeld. Omdat het hierbij niet om wrijving gaat, zoals bij aanraking het geval is, zal iedere prikkel direct bij de zenuw aankomen. Ook worden al deze zenuwen op hetzelfde moment geprikkeld. Dit zorgt voor nog intensere gevoelens. Degene die de knoppen bediend, heeft hierbij de controle.

Lijkt electroplay/sex jou ook wel wat? Ga dan eens op ontdekkingstocht met je partner en bekijk wat jullie beiden lekker vinden. Wil je meer lezen over BDSM? Bekijk dan ook eens onze andere blogs op Tijd voor BDSM voor nog veel meer interessante artikelen en tips.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties