Wat is BDSM en is het iets voor mij?

Ontdek in deze post wat BDSM is en of het iets voor jou is

Ben je benieuwd wat BDSM is en of dit ook iets voor jou en je partner kan zijn? Wij vertellen je meer over BDSM, wat deze letters op zich betekenen en hoe je erachter kunt komen of dit bij je past. Lees snel verder voor meer informatie over BDSM.

Wat is BDSM?

Door de Fifty Shades of Grey boeken en films ging er betreft BDSM voor velen een wereld open. BDSM betekent ook wel bondage, discipline, sadisme en masochisme. Dit houdt ook wel het vastbinden, domineren, pijnigen en onderwerpen in. Bij BDSM komen er ook fetishes voor. Zo kan iemand een seksuele voorkeur hebben voor lak, voeten of rubber en hier een bepaalde opwinding bij voelen.

Is BDSM ook wat voor jou?

In de kinderjaren heeft ieder een specifieke love map ontwikkeld. Hierin worden onze seksuele voorkeuren vastgelegd naast wat al biologisch bepaald is in de hersenen. Deze love map zal zich onder bepaalde voorwaarden op een normale wijze ontwikkelen. Als deze voorwaarden ontbreken, zal de seksuele voorkeur eerder gekoppeld worden aan eigenschappen van mensen, andere lichaamsdelen of voorwerpen. Onder deze voorwaarden kun je de verzorging, aandacht en liefde van je ouders verstaan.

Om te kijken of BDSM iets voor jou en je partner is, kun je het beste nagaan hoe jij en je partner omgaan met jullie seksuele fantasieën. Zijn dit uitgebreide fantasieën en heerst hier geen taboe op? Dan is de kans groter dat ook BDSM jullie aanspreekt. Zo is er een relatie tussen BDSM fantasieën en het hebben van vele seksuele fantasieën. Als je jouw seksuele fantasie makkelijker toelaat en deze niet afkeurt, fantaseer je ook vaker over het hebben van macht. Fantaseer je over dominantie, dan zal je ook over gedomineerd worden fantaseren. Echter, deze fantasieën kunnen in de praktijk vaak als beschamend worden gezien. Dit kan ervoor zorgen dat deze wensen niet met partners besproken worden en kunnen leiden tot seksuele problemen en het verbergen van verlangens. En dat is uiteraard zonde als de andere partner hier ook open voor staat.

Verdiep je eerst voorzichtig in BDSM

Wil je je meer in de wereld van BDSM verdiepen samen met je partner? Dat is de beste manier om erachter te komen of BDSM bij jullie past. Je kunt er boeken over lezen, research doen op internet of films over BDSM kijken. De volgende stap is het thuis samen experimenteren met BDSM. Bespreek van tevoren jullie fantasieën door en overleg met elkaar wat jullie wel en niet fijn vinden. Breng jullie grenzen goed in kaart.

Op internet kun je diverse artikelen, zoals handboeien, bestellen om te starten met jullie spel. Je kunt eerst simpel beginnen en vervolgens opbouwen naar meer. Spreek een stopwoord met elkaar af om te voorkomen dat er over grenzen heen gegaan wordt. Soms kan het zijn dat er bij het spanken een gilletje van pijn klinkt, maar je wilt wel duidelijk weten wanneer het echt genoeg is. Ga eens rustig experimenteren met BDSM en ontdek of dit past bij jou.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties