Top 10 tips voor bondage

Met bondage experimenteren? Lees deze 10 tips

Wil je met je partner met bondage experimenteren? Bij bondage bind je jouw partner vast of wordt je zelf vastgebonden. De ander heeft hierbij de volledige controle. Wij hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet, zodat jullie eerste keer bondage een fijne ervaring wordt.

Bespreek wat je wilt

Begin je met bondage, dan zal dit anders zijn dan liefdevolle en romantische seks. Dit gaat er net iets heftiger aan toe dan de gemiddelde sekssessie. Daarom is het altijd belangrijk vooraf met je partner te bespreken wat je wel en niet wilt. Zo kun je miscommunicatie voorkomen en allebei genieten.

Ken je grenzen en hanteer ze

Zorg ervoor dat je jouw grenzen kent en ze ook handhaaft. Dit geldt tevens voor je partner. Als je iemand vastbindt en eventueel blinddoekt, maakt dit je niet automatisch vrij om te doen wat je wilt. Daar moet je goede afspraken over maken. Misschien wil je partner dat je je penis in haar mond doet of wil zij bovenop jou zitten om je te berijden zoals nooit tevoren.

Kies een stopwoord

Als je aan bondage doet, is het kiezen van een stopwoord erg belangrijk. Misschien wil je partner dat je hem/haar lichtelijk pijn doet tijdens de seks. Stel dat ze uit zichzelf veel kreunt, dan is het goed een speciaal stopwoord te bedenken voor wanneer het echt te pijn doet. Dit kan simpelweg ‘stop’ of ‘nee’ zijn, of iets anders wat jullie samen bedenken.

Ga voor een avontuur per keer

Wellicht heb je veel fantasieeen die je wilt uitvoeren als je met bondage aan de slag gaat. Kies echter voor een fantasie per keer. Een ervaring met bondage kan heftig worden ervaren en al snel te intens worden als je meerdere fantasieën in een keer uitvoert. Het is ook leuker om telkens weer een bepaalde fantasie uit te spelen met elkaar.

Experimenteer met elkaar pijngrenzen

Bij bondage kun je echt experimenteren met je pijngrens en de pijngrens van je partner. Zo kan je partner haar nagels in je rug zetten of je kunt als man je partner in haar nek bijten. Ook hierbij is het belangrijk om goed op elkaar reacties te letten en te stoppen wanneer het te ver gaat.

Kies de juiste seksspeeltjes

Als je elkaar wilt vastbinden in bed, heb je natuurlijk de juiste seksspeeltjes nodig. Koop handboeien of touwen. Er zijn zelfs speciale bondagesets verkrijgbaar, waardoor je meteen alles hebt wat er nodig is voor bondage.

Maak gebruik van je stem

Gebruik je stem tijdens de seks. Kreun van genot en ga lekker tekeer. Je kunt ook gebruik maken van dirty talk, wat een spannend element aan de seks toevoegt. Kijk goed hoe jij en je partner jullie hierbij voelen.

Speel met de zintuigen van je partner

Door niet alleen je partner vast te binden, maar ook te blinddoeken, kun je echt spelen met de zintuigen van je partner. Doordat je partner niets ziet, zal hij of zij zich meer focussen op aanrakingen en voelen deze nog intenser aan.

Geef elkaar achteraf liefde

Omdat BDSM er vaak wat heftiger aan toe gaat, is het aan te raden elkaar hierna ook nog liefde te geven en volop te knuffelen na de bondage. Dit doet de heftigheid van de ervaring afnemen.

Bespreek de ervaring na

Bespreek je ervaring met bondage na met je partner en vertel elkaar wat jullie ervan vonden, wat goed ging, wat minder ging en wat jullie wensen voor de volgende keer zijn. Door dit telkens na te bespreken, kunnen jullie hier samen in groeien.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties