5 vragen over BDSM

Ontdek de 5 veelgestelde vragen over BDSM

Denk je aan BDSM, dan zullen er wellicht verschillende vragen bij je opkomen. Wij hebben opgezocht wat de 5 meest gestelde vragen over BDSM zijn. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder om de 5 meest gestelde vragen over BDSM te ontdekken en wie weet vind je ook het antwoord op jouw vraag.

Wat is BDSM?

BDSM is een afkorting van Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism en Masochism. Hierbij vind je het leuk iemand te domineren, straffen, vernederen, pijn te doen of vast te binden. Echter, BDSM is zeer veelzijdig. Wanneer je van BDSM houdt, hoeft dit niet te betekenen dat je voorkeur naar alle aspecten van BDSM uitgaat. Sommigen vinden het alleen leuk om af en toe rollenspellen te spelen waarbij de ene partner dominant is en de ander partner een onderdanige rol aanneemt.

Waarom vinden mensen BDSM fijn?

Iedereen die met BDSM experimenteert heeft hier specifieke redenen voor. Sommigen willen ontsnappen aan de werkelijkheid of ervaren dit als ontspannend. Ook kan het zorgen voor een gevoel van controle en macht. Bij pijn komt tevens de stof endorfine vrij, wat zorgt voor een gelukzalig gevoel. Er is niet slechts een hoofdreden waarom mensen BDSM fijn vinden.

Hoe kun je het beste met BDSM beginnen?

Je hoeft niet gelijk een volledig ingerichte kamer met allerlei BDSM accessoires te hebben voordat je hiermee kunt beginnen. Je zal al van enkele spullen die je in huis hebt gebruik kunnen maken, zoals ducttape of touwen. Zorg er altijd voor dat je goed voorbereid bent. Maak gebruik van touwen of boeien of koop een strokenzweep om hiermee te experimenteren met je partner. Ook blinddoeken is een laagdrempelige manier om met BDSM te beginnen. Bespreek vooraf altijd uitvoerig met je partner wat jullie wensen en grenzen zijn, zodat je ook gelijk een goede start kunt maken met BDSM.

Hoe kun je BDSM veilig houden?

BDSM moet zowel leuk als veilig zijn. Hierbij is een goede communicatie met je partner van groot belang. Het is belangrijk op je partner te kunnen vertrouwen en hij/zij op jou. Ook moet er een duidelijk stopwoord worden afgesproken voor wanneer het teveel wordt. Bespreek goed wat jullie wel en niet willen doen, zodat dit voor alle partijen duidelijk is.

Wat is een BDSM relatie precies?

Een BDSM relatie wordt door ieder stel weer anders ingevuld. Sommigen beschouwen BDSM als een leefstijl en blijven hun rollen elke dag aanhouden. Andere stellen kiezen ervoor om alleen af en toe rollenspellen te spelen, waarbij de een een onderdanige rol aanneemt en de andere een dominante houding heeft. Of ze kiezen ervoor om slechts enkele aspecten van BDSM af en toe uit te voeren. Hoe een BDSM relatie eruit ziet, is dus voor ieder koppel verschillend.

Heb je geen antwoord gekregen op je vraag of heb je behoefte aan meer informatie over BDSM? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen op Tijd voor BDSM. Hier kun je veel interessante tips en weetjes ontdekken.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties