Tips voor de eerste keer BDSM

Ga jij voor het eerst met BDSM experimenteren? Lees dan deze tips

Ga je voor het eerst met BDSM aan de slag met je partner? De eerste sessie is voor beiden erg spannend. Om ervoor te zorgen dat de eerste keer een geweldige ervaring wordt, zijn er enkele dingen om rekening mee te houden. Met onze tips weet je zeker dat je er straks met plezier op terugkijkt en BDSM voor herhaling vatbaar is. Lees snel verder over onze tips voor de eerste keer BDSM.

Praat vooraf duidelijk en eerlijk over je grenzen

Praat voordat je met BDSM gaat experimenteren duidelijk en eerlijk over je grenzen met je partner. Geef aan wat je wel en niet prettig vind. Je kunt hiervoor een lijst maken met dingen die je fijn lijken, dingen waar je weinig mee hebt of dingen die je absoluut niet wilt of tegenstaan.

Spreek vooraf een stopwoord af

Zorg ervoor dat je van tevoren een stopwoord met je partner hebt afgesproken. Kies voor een woord dat je goed kunt onthouden, maar waarvan je ook weet dat je het niet zomaar roept. Echter kan een simpel ‘stop’ of ‘nee’ ook voldoende zijn. Wees niet bang om dit stopwoord tijdens BDSM te gebruiken wanneer je het gevoel hebt dat er over een grens gegaan wordt. Zowel de sub als de dom kunnen het stopwoord gebruiken.

Ga respectvol met elkaar om

Het is tijdens het experimenteren met BDSM altijd belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan. Zo zal BDSM door jullie beiden het fijnst worden ervaren. Heb respect voor elkaars grenzen, stop als het stopwoord gezegd wordt en wees je er ook bewust van dat wanneer het stopwoord gezegd is, dit nog niets zegt over de kwaliteit van jullie rollenspel.

Bespreek jullie BDSM sessie na

Maak na jullie eerste BDSM ervaring ook ruimte om deze ervaring te bespreken. Ook wanneer er geen BDSM sessie is, is het belangrijk hier samen over te praten. Door dit elke keer te doen, komen jullie er steeds meer achter wat jullie wel/niet fijn vinden. Hierdoor kunnen jij en je partner jullie relatie ook verdiepen.

Vergeet deze dingen niet

Als je voor het eerst met BDSM gaat experimenteren, is het erg belangrijk om deze dingen niet te vergeten:

  • Zorg dat je een mes of schaar klaar hebt liggen, zodat je een bondage snel los kunt knippen.
  • Zorg ook dat je manieren kent om jezelf uit de bondage te bevrijden wanneer er iets met je partner aan de hand is.
  • Oefen eerst met zwepen voordat je hiermee aan de slag gaat met je partner en sla niet op plekken waar de nieren zich bevinden of in het gezicht.
  • Als je je partner vastbindt, moet je opletten dat lichaamsdelen niet worden afgekneld. Let ook op welk soort touw je gebruikt.
  • Wees zuinig op de materialen waarmee je speelt en ontsmet deze na gebruik.
  • Let altijd goed op de lichaamstaal van je partner en houdt de communicatie open.

Ga experimenteren met je partner en gebruik onze tips voor jullie eerste keer BDSM.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties