Wat is cuckolding?

Cuckolding: wat is het en hoe werk het?

Cuckolding is ook wel een spel waarbij de vrouw seksuele vrijheden krijgt die de man op dat moment niet heeft. Dit betekent dat de vrouw ook het bed mag delen met andere mannen en haar partner hiermee akkoord gaat. Vaak vindt de partner het een opwindend idee dat de vrouw ook met andere mannen naar bed gaat. Wij vertellen je hoe cuckolding werkt en voorzien je van enkele handige tips. Lees snel verder voor meer informatie over cuckolding.

Waar komt cuckolding vandaan?

Cuckolding is een vorm van SM en is ook wel afgeleid van het woord cuckoo. Dit betekent ook wel koekoek in het Nederlands. De koekoek laat na de bevruchting een andere vogel haar eieren uitbroeden. Er werd veel gedacht dat het vrouwtje zich ook door andere mannetjes liet bevruchten. Vandaar de naam cuckolding.

Hoe werkt cuckolding?

Bij cuckolding is de vrouw dominant. Zij mag jagen op andere mannen, terwijl de man alleen met haar bezig mag zijn. Cuckolding is vrij veelzijdig. Beide partners kunnen parenclubs bezoeken, waarbij de vrouw swingt en de volledige controle heeft over haar partner. De controle gaat soms ver, waarbij de partner ook de rol van slaaf of huisdier krijgt. In meer extreme gevallen kan de vrouw ook kiezen voor een nieuwe partner, die haar eerste partner meer op de achtergrond zet. Hierbij is het zelfs mogelijk kinderen te krijgen met de nieuwe man, terwijl de vorige cuckold relatie blijft bestaan. Dit is overigens niet vergelijkbaar met polyamorie. Bij polyamorie gaat het om het hebben van meerdere liefdesrelaties en ligt de focus meer op liefde. Cuckolding gaat meer over onderwerping en macht, wat zorgt voor seksuele opwinding.

Wat is cuckqueening?

Naast cuckolding bestaat er ook nog cuckqueening. Dit houdt in dat de vrouwelijke partner ervan geniet als haar mannelijke partner ook met andere partners naar bed gaat, waarbij ze zelf alleen op haar partner gefocust is. Ook dit spel kan zeer veelzijdig zijn.

Tips voor cuckolding

Spreekt cuckolding zowel jou als je partner aan? Dan is het erg belangrijk om hierin zorgvuldig te werk te gaan. Openheid en vertrouwen is hierbij van groot belang. Zo kun je elkaar grenzen geheel leren kennen. Jaloezie kan bij deze vorm van SM een spanning drijfveer zijn, wat niet altijd gewenst is. Het is goed om hierover met elkaar te praten. Jaloezie kan ervoor zorgen dat ze man of vrouw zich minderwaardig voelt en de andere partij zich begeerd voelt. Ook kan de andere partij hierdoor een gevoel van macht ervaren. Het is daarom altijd aan te raden goed met elkaar uit te wisselen hoe deze machtsvormen voor jullie beiden voelen. Zo kun je eventueel zaken bijsturen en wordt je relatie hier niet de dupe van.

Ook experimenteren met cuckolding? Neem dan zeker bovenstaande tips in acht, zodat je een goede start maakt met je partner. Wil je meer lezen over BDSM of ben je op zoek naar interessante tips en weetjes? Bekijk dan snel onze andere blogs op Tijd voor BDSM.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties