Seks op afstand, met je BDSM partner of iemand anders

Alles over cammen op afstand

Seks op afstand, met je BDSM partner of iemand anders is erg populair. Hoe komt dit precies? Wat zijn de voordelen van seks op afstand en zijn hier ook risico’s aan verbonden? Dat en meer lees je in dit artikel. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig offline peepshows. Peepshows zijn ook wel plekken waar je tegen betaling naar live seks kunt kijken. Dit gebeurt nu steeds meer online, waar je jezelf ook als webcamdame kunt aanmelden. Ook kun je met je BDSM partner of iemand anders seks op afstand hebben via Zoom of Skype. Wij vertellen je in dit artikel alles over cammen op afstand.

Seks op afstand, waarom is dat zo populair?

Seks op afstand wordt ook wel seks via de webcam genoemd en is erg populair. Dit komt doordat er geen echt fysiek contact is. Hierdoor voelen mensen die online cammen zich veiliger, omdat er hierbij geen sprake is van de risico’s van offline seks. Echter is het hebben van online seks op afstand niet zonder gevaren. Dit brengt tevens risico’s met zich mee. Hier gaan we verderop in dit artikel dan ook wat dieper op in. Seks op afstand zal steeds meer toenemen, omdat de risico’s van online seks er niet zijn en je dit simpelweg vanaf iedere gewenste plek kunt doen. Doordat je dit doorgaans in de huiskamer doet, hoef je er niet speciaal ergens voor naartoe.

Seks op afstand: de voordelen

Twijfel je of je je wilt aanmelden als een van de webcamdames? Er zijn veel voordelen aan het hebben van seks op afstand met je BDSM partner of iemand anders. Het kan ervoor zorgen dat je jouw lichaam beter leert kennen, waardoor je weet wat fijner voor jou in bed is. Je hebt tevens de mogelijkheid om je meer op jezelf te richten en hoeft je niet meer zoveel op de ander te focussen. Je hebt contact met echte mensen en kunt ook zelf de controle behouden over wat je wel of niet doet. Ook brengt het veel gemak met zich mee om gewoon vanaf de huiskamer of slaapkamer seks op afstand te hebben.

De risico’s van seks op afstand

Seks op afstand kent ook enkele risico’s waar je je van bewust moet zijn. Zo is een bekend risico ook wel capping, wat een afkorting van ‘capturing’ is. Hierbij filmt de persoon met wie je camt jullie sessie en worden deze beelden vervolgens op een pornowebsite geplaatst. Een ander bekend risico is doxxing. Hierbij maakt de andere partij je privé gegevens openbaar. Ook kunnen er bij seks op afstand pesterijen plaatsvinden wanneer je dit met een vreemde doet. Capping wordt door veel webcamdames gezien als onvermijdelijk. Zij beschouwen dit dan ook als een vorm van reclame.

Wel of geen seks op afstand?

Je kunt gerust seks op afstand met je BDSM partner of iemand anders hebben. Doe je dit vanuit je eigen huis, dan kan dit als je met vreemden aan het cammen bent zorgen voor een gevoel van veiligheid. Ook heb je zelf de controle. Vaak komt het ook voor dat stellen zich samen aanmelden voor webcamseks met anderen.

Houd er rekening mee dat seks op afstand wel risico’s heeft. Als je met een vreemde seks op afstand hebt, kan het voorkomen dat er opnames worden gemaakt en de beelden verspreid worden. Het is dan ook belangrijk om alert te blijven en niet zomaar met iedere vreemde seks op afstand te hebben.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties