Het verschil tussen soft en hardcore bondage

Alles over bondage

Wil jij alles weten over bondage en ben je benieuwd wat het verschil is tussen soft en hardcore bondage? Wij vertellen je wat bondage precies is, wat de verschillen tussen soft en hardcore bondage precies zijn, hoe deze vormen van bondage werken en wie zich precies bezighouden met bondage. Ben jij al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en kom alles te weten over bondage.

Wat is bondage eigenlijk?

Bondage betekent ook wel het beperken van de bewegingsvrijheid van een persoon door een ander individu, wat zorgt voor seksuele opwinding. Bij bondage is er sprake van een ongelijke machtsverhouding. Hierbij levert de sub (slaaf) zich geheel over aan de dom (ook wel ‘meester’ genoemd) die bepaalt wat er gaat gebeuren. Echter wil dit niet meteen zeggen dat de dom alle controle heeft. De sub kan het spel namelijk ook via het stopwoord beëindigen. Bij bondage dient de meester(es) zich dan ook aan te passen aan de persoonlijke grenzen van de slaaf.

Verschil soft en hardcore bondage

Bondage maakt deel uit van BDSM, waarbij de B staat voor Bondage en Discipline, de D voor Dominance & Submission, de S voor Sadisme en de M voor masochisme. Bondage en Discipline is een onderdeel van BDSM. Wil je weten wat het verschil is tussen soft en hardcore bondage, dan is het goed te weten wat het verschil is tussen bondage en discipline en SM. Zo zal er bij soft bondage sprake zijn van het vastbinden van de ander, waarbij het gaat om het weerloos maken van de slaaf en hier seksueel genot aan te beleven. Bij hardcore bondage ligt de focus net wat meer op het pijnigen van de slaaf (sub).

Hoe werken soft en hardcore bondage?

Bij zowel soft als hardcore bondage heeft iedere deelnemer een eigen rol. Hierbij kan de slaaf ook een meester zijn of andersom. Bij bondage is het doel je partner geheel te onderwerpen, wat fysiek of verbaal kan. Zo kun je de sub ietwat plagen en verschillende seksuele handelingen verrichten. Hierbij is het de uitdaging om het orgasme van de slaaf uit te stellen en een aantal keren te stoppen, waarbij de slaaf om meer smeekt. 

Bij soft bondage kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je slaaf te kietelen met een veertje of ijsblokjes op het lichaam van de slaaf te leggen. Hierbij is er geen sprake van echte pijn. Bij hardcore bondage worden er vaak wasknijpers, hete stenen en andere attributen gebruikt die pijn veroorzaken. Ook wordt de slaaf dusdanig vastgebonden met handboeien of enkelboeien dat hij of zij niet meer los kan komen. Als het stopwoord gebruikt wordt, kan het spel echter meteen beëindigd worden.

Wie houden zich bezig met bondage?

Bondage komt in diverse lagen van de samenleving voor en wordt uitgeoefend door zowel mannen en vrouwen met diverse seksuele voorkeuren en culturele achtergronden. Dit kan vrijwel iedereen zijn. Echter is bondage niet iets om je voor te schamen. Wil jij ook experimenteren met bondage? Doe dit dan ook vooral.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties