De taboes van BDSM: is BDSM taboe?

Is BDSM taboe?

De BDSM scene groeit enorm, maar er heerst nog altijd een groot taboe over. Veel mensen die met BDSM experimenteren praten hier liever niet of weinig over, wat maakt dat het vaak als onbegrijpelijk wordt gezien. Doordat de boeken van 50 Shades of Grey op de markt kwamen, werd er echter steeds meer over BDSM gepraat en nam de nieuwsgierigheid naar BDSM toe. Echter zegt deze film weinig over wat BDSM precies is. Wij vertellen je meer over BDSM en wat dit precies inhoudt.

BDSM: wat is dat?

BDSM wordt vaak als taboe gezien, omdat men er een specifiek beeld bij in gedachten heeft. Dit beeld is vaak vrij extreem. Mensen denken dat BDSM alleen gaat over elkaar pijn doen, grenzen overgaan en vernedering. Niets is echter minder waar. BDSM staat voor Bondage, Discipline, Sadisme en Masochisme. Wij vertellen je hieronder waar deze begrippen voor staan:

  • Bondage: hierbij wordt de onderdanige vastgebonden door de dom (dominante/meester(es)
  • Discipline: dit betekent dat je als onderdanige gehoorzaam bent aan bepaalde regels of specifieke bevelen opvolgt
  • Sadisme: sadisme gaat samen met een drang naar mentale en fysieke pijn. Hierbij is de sadist ook wel de dom en bepaalt deze wat er gebeurt en mag deze de ander straffen. Wel heeft de sadist de verantwoordelijkheid de grenzen en de gezondheid van de masochist te respecteren.
  • Masochisme: hier spreken we van wanneer het ervaren van pijn als lustopwekkend wordt ervaren. De onderdanige is ook wel de masochist en wordt opgewonden als iemand anders de macht heeft. Als ze ongehoorzaam zijn, kunnen ze worden gestraft.

De veelzijdigheid van BDSM

BDSM kent diverse erotische vormen, waarbij het spel tussen beide partners kenmerkend is. Per BDSM sessie worden de grenzen opgezocht (maar er niet overheen gegaan) en is het niet altijd zo dat seks het voornaamste doel is. Ook deze combinaties binnen BDSM zijn mogelijk:

  • Bondage en discipline
  • Dominantie en onderwerping (ook wel dominance and submission genoemd)
  • Sadisme en masochisme.

Hoe kan ik beginnen met BDSM?

Wil je je niets aantrekken van het taboe op BDSM of dit taboe doorbreken en ook beginnen met BDSM? Laat je dan eerst zorgvuldig informeren. Je kunt via onze website veel informatie over BDSM vinden. Ook kun je hier boeken over lezen of een afspraak maken met een seksuoloog. BDSM is zeer veelzijdig en kan daardoor op diverse manieren opwindend zijn. Het is belangrijk vooraf te onderzoeken wat je wel en niet wilt ervaren. Heb je eenmaal voldoende informatie vergaard, dan kun je jouw wensen naar je partner uitspreken en samen ervaren wat voor jullie beiden fijn is. Maak goede afspraken en zet deze op papier.

Ga experimenteren met BDSM

BDSM taboe? Probeer hier samen met je partner open over te praten, zodat dit voor jullie in elk geval niet als een taboe aan zal voelen en jullie hier optimaal plezier aan beleven. Dat is het belangrijkste. Ga samen experimenteren met BDSM en geniet van alle nieuwe ervaringen die jullie op zullen doen.

Recente blog artikelen

Je ontkomt niet aan een orgasme
De Buttplug is onmisbaar in het BDSM-spel
Dildo kopen? – Het materiaal maakt het verschil
De leukste sextoys voor langeafstandsrelaties